Skänk dina gamla böcker – gör någon annan glad

Idag väljer allt fler att investera i så kallade ljudböcker eller e-böcker. Det är ett bra och enkelt alternativ för den som vill slippa bära runt på vanliga böcker, som kan vara både otympliga och tunga. Trots det är det något speciellt med de där klassiska böckerna, med hårda pärmar och sidor som har bläddrats långt in på natten.

Har du mycket böcker i dina gömmor ska du skatta dig lycklig. Även om det finns ett överflöd av böcker på marknaden är det fortfarande riktigt uppskattade. Många böcker är dessutom dyra och värda att sälja på andrahandsmarknaden eller skänka bort och göra någon annan lycklig.

Ställen som tar emot böcker

Vill du skänka bort böcker finns det flera butiker du kan vända dig till. Vi rekommenderar att du använder högkvalitativa och tåliga sopsäckar för att enkelt kunna frakta böckerna till platsen. Hos Officedepot.se hittar du sopsäckar du kan fylla riktigt ordentligt och sen kan du enkelt återvinna säckarna när du är klar.

Du kan lämna in böcker till:

  • Erikshjälpen
  • Stockholms Stadsmission
  • Myrorna
  • Sjukhus och skolor

Återvinn dina böcker

Ett annat alternativ är att återvinna dina gamla böcker. Böcker kan med fördel vara en del av din inredning, även om du inte läser dem längre. Låt dem pryda hyllor, vardagsrumsbord och bokhyllor, eller varför inte bygga ett vackert sidobord med enbart litteratur?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *