Miljövänlig läsning

Är du en person som älskar böcker och samtidigt vill vara så miljövänlig som möjligt i alla val du gör? Miljövänlig läsning kan förvisso handla om böcker om miljö, men i den här texten ska vi istället fokusera på hur du kan läsa, lyssna och bära dina böcker på bästa sätt!

Man skulle kunna tro att de klassiska böckerna i papper är de mest miljövänliga, men sanningen är att både produktion såväl som material innebär en stor påfrestning på naturen. Genom att välja något av nedanstående alternativ kan du göra stor skillnad för djur och natur. Kom ihåg att investera i fina tygpåsar med tryck som du kan bära dina böcker i. Tygpåsar är både snygga, moderna och helt rätt ur ett miljöperspektiv, just eftersom de kan återanvändas, återbrukas och återvinnas. Hos Medtryck kan du beställa miljövänliga tygpåsar till dina böcker.

Böcker med FSC-MIX-certifierat papper

Genom att välja böcker som är tryckta med ett FSCMIX-certifierat papper minskar du miljöpåverkan. Med den här typen av papper får du en bok där minst 70 % av boken är tillverkad av ett återvunnet material.

E-böcker

Att välja e-böcker framför fysiska böcker är också ett sätt att läsa dina favoriter mer miljövänligt. En e-bok kräver inget papper för att tillverkas och allt sker med inspelat ljud. Både e-böcker och ljudböcker är ytterst bra för naturen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *